Nieuwsbrief Succeskompas.nl 23 mei 2016
Beste Succeskompas-lezer,

Het is al even geleden dat jullie van mij nieuws kregen over het Succeskompas. Het afgelopen jaar was ik heel druk met een groot complex project dat we uiteindelijk, tegen de verwachting van velen, succesvol hebben afgerond. Hier heb ik weer kunnen ervaren hoe belangrijk het Succeskompas is bij samenwerkingsverbanden.

Daarnaast was ik druk bezig met de inmiddels afgeronde reading opleiding bij het CLI. Het blijft bijzonder om op energieniveau op iets of iemand af te stemmen en dan waardevolle inzichten te ontvangen. Het helpt mij om nog meer vanuit mijn intuïtie te handelen en dieper door te dringen tot de essentie. Zo geef ik ook invulling aan mijn eigen Succeskompas.

Velen van jullie hebben waarschijnlijk hun eigen persoonlijk Succeskompas al bepaald. In de vorige nieuwsbrief bracht ik de waarde van het Organisatie Succeskompas onder de aandacht. Ik heb de website aangepast om je nog beter te ondersteunen bij het opstellen van deze beide Succeskompassen.

Nu het lente is komt de natuur weer tot leven. Alles in de natuur leeft haar essentie. Jouw essentie kun je beschrijven met je Succeskompas en ik wens je dat jij dit ook volledig zult leven.

Succes en zonnige groet,
Theo

www.succeskompas.nl

succeskompas
Een zeer succesvol project vanuit het perspectief van het Succeskompas


Met het Succeskompas kom je tot de essentie, zowel voor mensen, organisaties als samenwerkingsverbanden. Het is de basis om succesvolle keuzes te maken. In 2015 heb ik, namens BdBProjectmanagement, als manager projectbeheersing tunnelinstallaties van combinatie A4All mee mogen werken aan het succes van de A4 Delft-Schiedam. Aan de hand van het Succeskompas zal ik dit succes toelichten

Vanuit het perspectief van het Succeskompas valt het volgende op:

Doel

Vaak zie je dat er wel een gemeenschappelijk doel is, echter dat iedereen vooral handelt vanuit zijn eigen doel en belang. Wij hadden ècht een gemeenschappelijk doel. Voor zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer stond er veel op het spel en was er een sterke motivatie om alles op alles te zetten om eind 2015 open te gaan. Van hoog tot laag in de organisatie was er één duidelijk doel en duidelijke focus: de tunnel moet eind 2015 open. Bij moeilijke vragen was dan altijd de vraag  ‘wat is het beste voor openstelling’.
Een gemeenschappelijke doel met een win-win voor alle partijen geeft focus en was een belangrijke basis voor ons succes.

Talenten

Talenten voor een mens zijn een gegeven. Voor een organisatie kun je door het kiezen van de medewerkers en door opleiding en training bepaalde talenten in je organisatie versterken. Je kunt dus de talenten optimaal afstemmen op je doel.
Voor samenwerkingsverbanden geldt dit ook. Vaak zie je echter …

Lees het hele artikel hier…

Jouw Succeskompas bepalen

Ik paste de website aan om je nog meer te ondersteunen bij het vinden van jouw Succeskompas of dat van jouw organisatie of project. Inmiddels heb ik vele mensen hierbij begeleid en ik heb enkele Succeskompassen als voorbeeld en ter inspiratie aan de website toegevoegd.

Ze zijn niet allemaal even uitgebreid uitgewerkt. Gebruik ze vooral ter inspiratie van je eigen Succeskompas. Bij mijn coaching gaan we meestal ook met de ontwikkelpunten en praktische toepassing ervan aan de slag en bepalen. Het Succeskompas leidt je naar de te nemen keuzes en te zetten stappen. Bij organisaties worden ook visie en strategie als één geheel met het Succeskompas uitgewerkt.

Jouw Succeskompas klopt als het je hart raakt. Wil je ook zover doordringen tot je essentie en niet blijven hangen in je blinde vlekken, dan kan begeleiding waardevol zijn. Denk daarbij niet aan langdurige coachingstrajecten, als je er zelf ook voldoende mee aan de slag gaat, dan komen we in één of twee sessies echt tot de essentie. Bespreek gerust eens de mogelijkheden: contact

In elke situatie snel naar de essentie en de oplossing?
Het Succeskompas in vier vragen

Ervaar je een probleem of sta je voor een keuze? Het Succeskompas helpt je in elke situatie de essentie te vinden en van daaruit de juiste keuze te maken. De essentie van het Succeskompas in vier vragen:

1. (doel) Wat is mijn doel?
2. (talenten) Waar ben ik goed in?
3. (waarden) Wat vind ik belangrijk?
4. (missie) En wat ga ik dan nu doen?
Michaelsysteem, leiderschap en teamsamenstelling

Ik schreef mee aan het boek Michaelsysteem, de essentie van je persoonlijkheid. Michael is een spirituele gids en periodiek leggen we vragen van mensen aan ze voor. Veel vragen gaan over succesvol zelfstandig ondernemen en over relaties. Lees alle antwoorden of stel zelf eens een vraag.

Ook hebben we regelmatig een wat uitgebreidere dialoog. Recent spraken we onder andere over optimaal teams samenstellen. Eerder spraken we over Authentiek leiderschap.


Het boek

Succeskompas, richtiong geven aan je leven en werk Reacties:

Een boek dat veel andere boeken overbodig maakt omdat het zo helder de essentie weergeeft van ‘persoonlijk leiderschap’ in werk en leven”

“Dit boek heeft mijn leven totaal veranderd. “

“Lees dit boek en je weet alles”

Links

Snel naar de volgende pagina’s:

Ken je iemand die mogelijk geïnteresseerd is? Stuur dit bericht dan gerust door.

Geen interesse meer? uitschrijven

Deze email bevat afbeeldingen, als je die niet ziet bekijk dit bericht dan in je browser.
Categories: Oud

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *