De wereld om ons heen verandert continu en wij veranderen ook. Door te leren en groeien kunnen we hier adequaat mee omgaan. Soms lopen we echter tegen problemen aan die we met onze inzichten niet kunnen oplossen of waarbij ons gedrag, dat ons altijd heeft geholpen, onvoldoende effectief of zelfs contraproductief blijkt. Doordat we veelal een blinde vlek hebben voor onze valkuilen is het lastig dit zelf te zien en te verbeteren.
Ook kunnen ‘Problemen niet worden opgelost met het bewustzijn waarmee ze zijn gecreëerd  zei Albert Einstein ooit heel treffend. De oplossing ligt daarom vrijwel altijd in het verhogen van het bewustzijn. Dat geldt niet alleen voor het individuele bewustzijn, maar ook voor het collectieve bewustzijn van organisaties.

Het kan ook zijn dat je succesvol bent en er uiterlijk geen vuiltje aan de lucht is, maar jij je toch niet (meer) voldaan en gelukkig voelt. Je vraagt je af ‘Wie ben ik, is dit wat ik wil of wat wil ik eigenlijk?’ ‘Hoe wordt ik (weer) echt gelukkig?’

Coaching
Of je nu effectiever wilt zijn in je huidige werk of met levens- of carrière vragen zit, de oplossing begint altijd met weten wie jij echt bent om van daaruit succesvolle keuzes te kunnen maken. In coachingstrajecten pas ik daarom het gedachtengoed uit mijn boek Succeskompas, richting geven aan je leven en werk toe en gebruik ik mijn talent om ingewikkelde zaken ook voor anderen praktisch hanteerbaar te maken. Ik laat mensen problemen vanuit een ander perspectief zien en help ze door te dringen tot de essentie.
Door aandragen van praktische handvaten en de begeleiding bij het maken van praktische keuzes en het aanleren van nieuwe vaardigheden help ik mensen om de nieuwe inzichten ook daadwerkelijk in effectief gedrag en effectieve communicatie om te zetten.

Mijn toegevoegde waarde in een coaching sessie is dat ik een heel zakelijke achtergrond heb, maar ook de heelheid van ieder mens zie en zelf de zoektocht naar mijn essentie, met alle valkuilen, heb doorlopen. Als mentor kan ik je zo helpen te navigeren door de uitdagingen die je ervaart.

Reading
Een mens bestaat niet alleen uit zijn fysieke lichaam, maar ook zijn emoties, gedachten en zijn wezen. Dit is allemaal energie en die is intuïtief voelbaar. Elke emotie en elke belangrijke levenservaring laat in jouw energie een indruk achter. Herhalende situaties kunnen zich bundelen tot patronen die onbewust je leven en gedrag beïnvloeden. Een reading kan dan helpen om die onbewuste aspecten in jezelf zichtbaar te maken en je zo te helpen stappen te zetten in je persoonlijke of professionele groei.

In een reading stem ik intuïtief op jouw energie af en kan dan jouw energie duiden. Daarmee kan ik je inzicht geven op de thema’s die je nu aan het uitzoeken bent. Dat kan gaan over weerstanden waar je tegenaan loopt, relaties met anderen of je werk, herhalende patronen waar je niet uit kan breken. In principe is alles wat je in je leven ervaart een reflectie van jouw innerlijke staat van Zijn, van jouw energie. En die kan met een reading worden gelezen en bewust gemaakt worden, zodat je het inzicht krijgt om groeistappen te zetten.
Ook is in een zogenaamde groeireading te zien welke groei je nu doormaakt en welke patronen je aan het veranderen bent. Dit kan je de bevestiging geven om hierin verder te gaan.

Omdat energie geen tijd en ruimte kent, kan een reading ook op afstand gedaan worden. Het is wel fijn om al eens een fysieke ontmoeting te hebben gehad om nog beter af te kunnen stemmen.

Intuïtie

Van nature heb ik een goed ontwikkeld analytische denkvermogen en door jarenlange opleiding en training heb ik mijn intuïtie ook sterk ontwikkeld. Die combinatie is waardevol in mijn coaching sessies. In een reading schakel ik mijn analytisch denkvermogen echter geheel uit en vaar ik geheel op intuïtie. Om echt aandacht te geven aan een onderliggende dynamiek is het daarom waardevol om specifiek een reading te doen. Vaak doe ik dat voorafgaand aan een coaching sessie, wat waardevolle input geeft voor deze sessie of in een aparte reading.

Lees: Reacties op coaching