Michaelsysteem, de essentie van je persoonlijkheid

Samen met Christy van den Putten en Philip van der Most schreef ik het boek Het Michaelsysteem, de essentie van je persoonlijkheid

Het Michaelsysteem geeft je inzicht in jezelf op het niveau van je Zijn, vanuit de kern van wie jij bent. Het beschrijft de essentie van je persoonlijkheid en hoe dit samen met andere levensomstandigheden ervaringen oplevert die passen in het grote plaatje van je huidige leven. Dit boek bevat veel informatie en toepassingen over je ontwikkelingsmogelijkheden, waardoor je het kunt gebruiken als een persoonlijk ontwikkelboek.

Het Michaelsysteem is speciaal toepasbaar voor mensen die zichzelf en anderen willen begrijpen. Daardoor kunnen ze waardevoller samenleven, samenwerken en anderen coachen, begeleiden of leidinggeven.

Boek

Michaelsysteem

Michaelsysteem
De essentie van je persoonlijkheid
Auteurs: Christy van den Putten, Theo Buijsrogge, Philip van der Most

uitgeverij AnkhHermes
200 pagina’s, full color
prijs € 30 (e-book €11)
ISBN 9789020205824

“authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend.”
“Groot respect voor jullie werk!”

Het fysieke boek is uitverkocht. Het e-book is wel te koop.
Bestel het e-book Michaelsysteem en ontvang als bonus de Bundel met alle antwoorden van Michael op persoonlijke vragen.

Website

Bij het boek hebben we een website gemaakt. Hier vind je meer informatie over het Michaelsysteem en vele artikelen over de praktische toepassing ervan. Ook kun je online je rol volgens het Michael persoonlijkheidsprofiel bepalen.

www.michaelinzicht.nl

direct naar: Introductie Michaelsysteem
direct naar: Artikelen
direct naar: Bepaal je rol online


Inzichten

Het Michaelsysteem is een uitgebreide metafysische beschrijving van ons bestaan en de praktisch aardse toepassing hiervan. Het beschrijft:

•   de structuur van het universum en ons bestaan,
•   de evolutie van onze Essentie en daarmee verandering van wereldbeeld en gedrag,
•   de fundamentele bouwstenen van onze persoonlijkheid.

Het Michaelsysteem brengt waardevolle inzichten die het gedrag van mensen verklaren op een heel fundamenteel niveau, vanuit de kern van wie we zijn. Het betreft vele thema’s zoals de ontwikkeling van de menselijke ziel, de onderlinge betrekkingen tussen individuen, de verschillende soorten zieleleeftijden en –stadia binnen de mensheid, de aard van het universum, karma, reïncarnatie en de persoonlijkheidsaspecten en -kenmerken hier op aarde. 

Lees meer over het het Michaelsysteem en wie Michael is…

Persoonlijkheidsprofiel

persoonlijkheid

Een van de belangrijkste keuzes die je Essentie maakt om de noodzakelijke ervaringen op te doen is de keuze van je persoonlijkheid.

Je totale persoonlijkheid omvat je Essentie, je ware persoonlijkheid en je pseudo persoonlijkheid.

– Je Essentie is altijd aanwezig en kent geen begrenzing in tijd en ruimte. Het omvat bewustzijn over je vorige levens, het huidige en je toekomstige levens. Je Essentie is onsterfelijk en blijft tussen je aardse levens bestaan. Het is een energetisch staat van zijn zonder een fysiek lichaam, opgenomen in de eenheid van de Bron. Je Essentie uit zich in je persoonlijkheid als je rol in een neutrale positie.

– Je ware persoonlijkheid is de zuivere uitdrukking van je Essentie in je persoonlijkheid. Het bestaat uit de positieve polen van alle persoonlijkheidsaspecten met uitzondering van je valkuil, je voornaamste belemmering in je leven.

– Je pseudo persoonlijkheid is je ego en bestaat uit je valkuil, de negatieve polen van alle kenmerken en je conditionering door derden.

Elke persoonlijkheid kent verschillende aspecten. Je rol bepaalt je dominante manier van zijn. Naast je rol onderscheidt het Michaelsysteem de aspecten doel, modus, attitude, valkuil en centrum. Elk van deze aspect heeft een unieke betekenis en kent zeven mogelijke kenmerken. Jouw persoonlijkheid wordt gevormd door je rol en bij elk ander aspect, het kenmerk dat bij jou dominant aanwezig is. Deze zijn bepalend voor jouw ervaringen.
Samen vormen ze de essentiële bouwstenen waaruit je persoonlijkheid is opgebouwd. Die essentiële bouwstenen zijn de kern van jouw wezen. Alle bouwstenen kunnen overzichtelijk worden weergegeven in een matrix:

overzicht persoonlijkheidsprofiel michaelsysteem595x361

Lees meer over je persoonlijkheid op michaelinzicht.nl…